Korte historiek


De Koninklijke Fanfare Sinte-Cecilia Belsele werd gesticht in 1846 onder de naam"De Waessche Veldklaroenen".

Zij werd voor het eerst Fanfare Sinte-Cecilia genoemd in 1903. In 1956 volgt de Koninklijke benoeming.


Dhr.Petrus De Vleeschhouwer was sinds 1959 tot 2003 de dirigent van de maatschappij.

Onder zijn dirigent schap wist de maatschappij zich op te werken tot klassering in de hoogste afdeling namelijk de "ere afdeling". Deze klassering werd voor de eerste maal bereikt op het Provinciaal tornooi van 1982 in Temse.


De maatschappij werd voor het eerst geüniformeerd in 1969.

De Koninklijke fanfare was aangesloten bij het "Muziekverbond van Belgie".Ter gelegenheid van het 125 jarig bestaan werd een grammofoonplaat uitgegeven.Bij het 150 jarig bestaan werd een CD gelanceerd.


Sinds enkele jaren, onder druk van de toenmalige minister, zijn de diverse muziek verbonden onder een overkoepelend orgaan nl."Vlamo vzw" ondergebracht.


De maatschappij wenst zich te profileren als cultureel vertegenwoordiger van de deelgemeente Belsele en is tevens ook aanwezig op diverse manifestaties in Belsele zoals schoolfeesten, Jubileum vieringen, Kerkelijke erediensten enz.Van juli 2003 tot dec 2006 was Marc Weyers de nieuwe dirigent van onze maatschappij.


Sinds dec 2006 heeft Dennis Van Broeck de fakkel van Marc Weyers overgenomen.

In januari 2016 heeft Dennis Van Broeck deze fakkel moeten doorgeven omdat hij het helaas niet meer kon combineren met zijn werk.  Patrick Van der Meiren werd aangesteld als zijn opvolger.Er wordt getracht om zoveel mogelijk jeugd aan te trekken zonder de oudere muzikanten te vergeten.

Luister naar de opgenomen LP 1977

 

Bella Cella

New Look

Cresendo

Arabella

Essenbeek For Ever

Wijnrood Is Onz' Kleur

Erkentelijkheidsmars

Romantica


Marsen geschreven door

Dirigent Petrus De Vleeschhouwer